woensdag 10 maart 2021

Skriebel ABC [22]: contact met de bron van liefde in jou

B.

Bron van liefde in jou: de liefde buiten je is voorwaardelijk en tijdelijk. De liefde in jou onvoorwaardelijk en blijvend. Het vraagt alleen om ruimte. Ruimte om die liefde in alle vrijheid te laten stromen. Zonder beperking, zonder voorwaarden. Vrijuit en volledig aanwezig zijn in jou, zodat jouw energie overal in jou welkom is. 

Die ruimte vraagt meer van je dan je denkt, omdat jouw denken nogal dominant roet in het eten strooit. Jouw denken is gek op voorwaarden. Iets zonder voorwaarden is in de ogen van jouw denken zonder waarde. Plus: jouw denken kan niet voelen. Dus voor jouw denken is jouw liefde nietszeggend. Hecht geen waarde aan voelen. Dus jouw denken denkt dat liefde, net als jij, moet voldoen aan voorwaarden en richt zijn liefdezoekende blik naar buiten waar die liefde die in jou is, niet te vinden is, al beweeg je hemel en aarde. Voor die liefde in je heb je jouw vermogen om te voelen nodig, maar jouw denken is de baas.

Dat is de kneep of eerder de knoop, waarom onvoorwaardelijke liefde zo moeilijk is, terwijl het overvloedig aanwezig is. Jouw denken snapt niet wat liefde is, terwijl jouw voelen heel die subtiele liefde wel kan voelen, maar door de voorwaarden van het denken altijd weer op weerstand stuit. Want al die voorwaarden ervaar je als weerstand, weerstand die jou weerhoudt om steeds dieper in jouw liefde te zijn. Juist het contact met die weerstand is de sleutel naar steeds vrijer voelen, omdat die weerstand in contact staat met jouw liefde. Weerstand is de opening naar onvoorwaardelijke liefde.

Het kristal

Deze Seraphiniet of Angelwing geeft je liefde vleugels en laat jouw knieën knikken van dat hele fijne gevoel dat verborgen zit onder lagen van weerstand. Het helpt om jouw liefde beter op te merken in de verwarring die jouw denken zaait.

Serafiniet, Seraphiniet, Angelwing

Voor nu

dank voor het lezen, Andy, kristalmentor

www.insenzo.com | Klein-Haasdal 88, 6333 AL Schimmert

Zelf dit kristal ervaren of nieuwsgierig naar kristallen? Kom hier naartoe!
Elke woensdagavond is Open kristal uur van 19 tot 20u. Of drink een kopje thee met me tijdens het Open thee uur op dinsdag, donderdag of zaterdag van 16 tot 17u en ontdek vrijblijvend hoe ik ben. 

Je eigen kwaliteiten beter benutten en voelbaar meer contact met je hart? Kamerlezing bij je thuis, kristalsetje of werkkristal op maat? Vragen of reageren?

Mail naar: andy@insenzo.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Skriebels onderzoeken pijn... [24]: balans & pijn. Hoe pijnlijk is jouw evenwicht?

Balans Balans is. Punt. Balans is de grote poel waarin een heel universum zijn gang gaat. Niets brengt balans uit balans. In balans is alles...