dinsdag 29 december 2020

Skriebels en het vreemde ABC [8]: bedoeling

B.

Bedoeling: elke bedoeling, hoe goed ook bedoeld, zet de boel, zet jou, onbedoeld onder druk. Het is een vorm van onnodig hard zijn voor jezelf. En dat kan niet de bedoeling zijn. Laat me dit iets verduidelijken. 

Als het de bedoeling is bijvoorbeeld dat de ander jou ziet of hoort, omdat jij je niet gehoord of gezien voelt, dan legt dat druk op de ander om jou te zien en druk op jou, omdat de ander eerst aan jouw onuitgesproken voorwaarde moet voldoen, voordat jij je goed voelt. Elke bedoeling legt onbewust kaders op, waardoor de ruimte voor jezelf en de ander kleiner wordt en dat legt druk op jouw energie.

Deze bedoeling die je onbewust koestert kun je ook gebruiken door het niet gehoord of gezien worden om te draaien naar iets wat dichter bij jou staat en meer in jouw vermogen ligt. Dat een ander jou moet horen of zien voor dat goede gevoel in jou is een wijdlopige, indirecte cirkel naar buiten waarbij veel variabelen in het spel zijn waar jij totaal geen zeggenschap over hebt. Teleurstelling is wel haast zeker een feit. Een ander kan niet doorbreken dat jij jezelf niet gehoord of gezien voelt. Want dat idee zit in jou. En dat goede gevoel ook, maar dan zonder voorwaarden.

De diepgekoesterde bedoeling om gehoord of gezien te worden door anderen, simpelweg in de gaten hebben, maakt dat je al beter oog krijgt voor jezelf en bedoelingen die achter jouw acties zitten. Dat valt direct onder jouw zeggenschap. Daarmee doorbreek je op minieme wijze de cirkel van druk. 

Dit doorbreken geeft je een kans om de cirkel naar binnen te volgen en contact te maken met de kern, met de druk die gepaard gaat met jouw bedoeling en het idee dat eronder zit. Die druk is nuttig als je hem weet te gebruiken. Achter elke druk gaat energie schuil die vastzit. Die energie onsluiten, levert rust op. Het maakt je zachter voor jezelf, stimuleert compassie. Dat leren gebruiken, dat kun je vrij snel oppikken in het contact met mij en mijn energie. Dat kan hier ter plekke in de kristalkamer of online via een mentor sessie.

De druk van een voorwaarde of wil die jij onbewust oplegt, manifesteert zich in jouw lijf, daar waar je het meest gevoelig voor bent. De maagstreek is een sterke verklikker van druk. Die druk toestaan, is jezelf een kans geven. Is minder hard voor jezelf zijn. Het opent de weg om het idee te ontmaskeren dat sluimert onder jouw bedoelingen. 

Bedoelingen hebben altijd nut, wanneer je doorhebt wat de bedoeling is.

Het kristal

Deze Granaat helpt wanneer je last hebt van je maag. Het geeft de druk de ruimte om te ontladen en gunt jouw energie een vrijere stroom. Dit kristal laat je voelen wat jouw bedoeling lijfelijk in petto heeft. Dat zorgt voor toenemende bewustwording. In combinatie met inzicht en concrete ondersteuning, helpt deze steen om daar anders mee om te gaan. Heel nuttig dus...


Voor nu

dank voor het lezen, Andy de kristalmentor

www.insenzo.com | Klein-Haasdal 88, 6333 AL Schimmert

Vragen hierover of zelf een idee voor een onderwerp? Verbaasd staan over jezelf tijdens een mentorsessie in mijn ervaringrijke kristalkamer of liever online begeleiding? Kamerlezing bij je thuis, kristalsetje of werkkristal op maat? 

Mail naar: andy@insenzo.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Skriebels en het vreemde ABC [15]: chakra 4 | liefde

C. Chakra's Chakra 4 | hartchakra:  Anahata in het sanskriet. Locatie ter hoogte van je borstbeen. Niet te verwarren met je fysieke hart...