maandag 19 april 2021

Skriebels kijken anders... [25]: Liefde die pijn doet

 Liefde doet pijn, zoals wij ermee omgaan. Dat kan anders.

Wanneer je liefde voelt die groot is, voel je automatisch ook een evengrote angst om deze liefde te verliezen. Die angst zorgt ervoor dat je jezelf gaat beschermen door die liefde aan je te binden [verlatingsangst], op afstand te zetten [bindingsangst] of door er iets tussen te plaatsen [voorwaardelijke liefde]. Dat doet pijn.

We hebben niet in de gaten dat we onze eigen liefde voelen in het contact met de ander, maar staren ons blind op de liefde zoals die via de ander bij ons terugkomt. We reageren daarop met allerlei varianten al naar gelang onze intentie: bezitterigheid, jaloezie, afstandelijkheid, onderdanigheid, dominantie. En zoeken naar wegen om die liefde te bezegelen en een krans te geven. Naar wegen om uitdrukking te geven hoe bijzonder wij deze liefde van buiten ervaren. Bijvoorbeeld door samen een kind te nemen of te trouwen.

Ik heb als kind niet geleerd om liefde die je voelt helemaal toe te staan vanuit een bron ergens diep in mij. En die liefde helemaal uit te pakken. Ik ben net als vele anderen groot gebracht vanuit liefde met touwtjes. Liefde die iets moet opleveren. Als je lief bent, hou ik van je. Als je doet wat ik vraag, hou ik van je. Liefde die van buiten te krijgen is. Liefde waar je eerst iets voor moet doen. Liefde die je kwijt kunt raken.

Liefde die nooit kan tippen aan je eigen liefde. Dat leidt tot teleurstelling, want dat verschil voel je, maar je bent niet bij machte om daar anders in te gaan staan. Je neemt je maatregelen om jezelf niet kwijt te raken in deze gekunstelde stroom van liefde, terwijl jouw ware liefde op de achtergrond blijft en geduldig wacht totdat jij daaraan toe bent. 

Het bewustzijn ontbreekt wederzijds om die patstelling te doorbreken. Dat is ook volledig de bedoeling. Het is de bedoeling dat jij je hierdoor kwijtraakt in de reflectie van jouw eigen liefde in de mensen om je heen. Ze vragen om jouw liefde, jij geeft ze jouw liefde. Zoals de zon de maan aanstraalt, waardoor je kunt denken dat de maan mooi licht geeft. Je wordt een kat die achter het licht aangaat, zonder de bron van dat licht te zien. En zelf voel je je in het donker, alleen. 

Dit punt is een kans om zelf te ontdekken hoe het werkelijk in elkaar steekt. Wat echt is, wat niet. Om de liefde te doorgronden en volledig eigen te maken. Om het kado uit te pakken en je lichaam te respecteren als een wonderlijk middel dat jou dit allemaal laat ervaren. Om liefde te voelen, ook al raak je mensen kwijt, om te voelen dat je enorm veel liefde in je hebt die je graag wilt delen. Daarvoor hebben we elkaar nodig. Maar het is jouw liefde waar het om draait.

Dit is het punt om jouw eigen liefde weer aan te boren.

Het kristal

Deze bergkristal met toermalijn en witte calciet maakt contact met de pijn in je hart om de liefde een kans te geven die onder deze pijn wacht op ontdekking door jou. Pijn die is ontstaan doordat jij je eigen liefde op afstand bent gaan zetten. Naar jezelf toe en naar anderen.

Zelfonderzoek

Wat ervaar jij bij dit kristal? Welk gebied wordt aangeraakt? Kom je weerstand tegen? Iets anders?

Witte calciet met bergkristal en toermalijn

Voor nu

dank voor het lezen, Andy van de Poel, kristalmentor

www.insenzo.com | andy@insenzo.com | Klein-Haasdal 88, 6333 AL Schimmert

Zelf dit kristal ervaren of nieuwsgierig naar kristallen? Kom hier naartoe!

• Open kristal uur: 19 tot 20u, maandag, woensdag en vrijdag
• Open thee uur: 16 tot 17u, dinsdag, donderdag en zaterdag.
Ik nodig je uit om een afspraak te maken een vrijblijvende ontmoeting. De thee staat klaar.

Ervaar je fysieke of geestelijke tegenslag? Stagneert jouw levensvreugde? Wil je dit effectiever aanpakken? 

Interesse in een kamerlezing bij je thuis, kristalsetje of werkkristal op maat? Vragen of reageren? Doe vooral!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Skriebels kijken anders... [25]: Liefde die pijn doet

 Liefde doet pijn, zoals wij ermee omgaan. Dat kan anders. Wanneer je liefde voelt die groot is, voel je automatisch ook een evengrote angst...