woensdag 10 maart 2021

Skriebel ABC [23]: hoofd-hart alliantie

H.

Hoofd-hart alliantie: je hoofd heeft geen verstand van voelen, maar heeft wel het hoogste woord, waardoor jouw vermogen om te voelen onbewust dwars gezeten wordt door alle vooropgezette voorwaarden en patronen die door je hoofd geschapen zijn. Zodra je gaat voelen en jouw energie harder gaat stromen omdat het meer wordt aangesproken en soepeler wordt, komt je hoofd tegen deze verandering in verzet. Want verandering roept weerstand op, bedreigt de veiligheid van het oude en vertrouwde. Het hoofd wil controle houden.

Om jouw voelvermogen een eerlijke kans te geven, is het raadzaam om je hoofd meer in lijn met je hart te brengen, zodat jouw vertrouwen transformeert van de controle van het denken naar de logica van het voelen, om zonder houvast vooraf te doorgronden hoe puzzelstukjes in elkaar passen en welke invloeden spelen. Het weten volgt het voelen.

Het kristal

Deze Pyriet smeedt een alliantie tussen het hoofd en het hart. Het activeert op deze lijn je derde oog en werkt door naar je zonnevlecht waar je beter in de gaten krijgt hoe sterk het onbewust veroordelen van jezelf of van weerstand jouw vermogen om te voelen parten speelt. Want weerstand wordt heel vertaald in: voelt niet goed, terwijl dat niets met voelen te maken heeft, maar alles met denken. Over weerstand later meer. De steen brengt je in contact met het echte goud in jou in plaats van je blind te staren op de verlokkingen van het klatergoud om je heen.

Pyriet

Voor nu

dank voor het lezen, Andy, kristalmentor

www.insenzo.com | Klein-Haasdal 88, 6333 AL Schimmert

Zelf dit kristal ervaren of nieuwsgierig naar kristallen? Kom hier naartoe!
Elke woensdagavond is Open kristal uur van 19 tot 20u. Of drink een kopje thee met me tijdens het Open thee uur op dinsdag, donderdag of zaterdag van 16 tot 17u en ontdek vrijblijvend hoe ik ben. 

Je eigen kwaliteiten beter benutten en voelbaar meer contact met je hart? Kamerlezing bij je thuis, kristalsetje of werkkristal op maat? Vragen of reageren?

Mail naar: andy@insenzo.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Skriebels onderzoeken pijn... [24]: balans & pijn. Hoe pijnlijk is jouw evenwicht?

Balans Balans is. Punt. Balans is de grote poel waarin een heel universum zijn gang gaat. Niets brengt balans uit balans. In balans is alles...