woensdag 3 maart 2021

Skriebel ABC [21]: diabetes

D.

Diabetes: wanneer zachtheid verward wordt met zwak zijn, ontstaat het risico van verharden uit bescherming. Verharding wordt dan weer verward met sterk zijn, wat niet zo is. Hardheid is gespannenheid. Strak staan als een veer om sterk te staan in de wereld, terwijl je leunt op jouw zwakste schakel: de niet-zachte kant. Hard zijn is een energievreter. Het maakt moe om voortdurend alert te zijn op loerende bedreigingen voor jouw zachtheid.

Zachtheid is begrip, flexibiliteit, meegaandheid, empathie, subtiliteit, geborgenheid en ga zo maar door. Kwaliteiten waar je flink mee uit de voeten kunt, als je daar gevoel voor hebt. Zachte mensen zijn gevoelige mensen. Die zachtheid mag je koesteren. 

Iemand met diabetes is ooit flink geraakt in zijn zachtheid. Iets heeft verdriet gedaan of een groot verlies betekent. De oplossing om jezelf te verharden of te vermannen, leidt tot een gespannenheid, een hardheid, die alles in de weg gaat zitten. Zoals vet de organen smoort, smoort hardheid eveneens processen in je lichaam. Processen als de toestroom van insuline die door jouw verharding verstoord raken.

De oplossing is weer contact maken met jouw zachtheid die in feite jouw kroonjuweel is, maar dan zonder de neiging tot bescherming, want zacht zijn is jouw bescherming. 

Hoe losser het contact met jezelf, hoe harder je houding. Hoe steviger het contact met jezelf, hoe losser je houding. Contact met jezelf zorgt voor een grotere weerbaarheid zonder weerbaar moeten te zijn.

Het kristal

2 kristallen zaten na afstemming en een rondgang door de kristalkamer qua trilling in het spectrum van diabetes. Allebei geven ze zachtheid weer een kans. Chalcantiet, de blauwe steen, stimuleert de zachtheid in je lichaam, waardoor jouw energie fijner, daardoor harder kan gaan stromen en zo jouw vitaliteit een zetje geeft in de opwaartse richting. Vivianiet, de zwarte steen, werkt bevorderend voor de zachtheid door het oplossen van emoties op het derde chakra zodat jezelf indekken door hard te zijn langzaam maar zeker overbodig wordt en zachtheid meer ruimte krijgt.

Chalcantiet

Vivianiet


Voor nu

dank voor het lezen, Andy, kristalmentor

www.insenzo.com | Klein-Haasdal 88, 6333 AL Schimmert

Zelf dit kristal ervaren of nieuwsgierig naar kristallen? Kom hier naartoe!
Elke woensdagavond is Open kristal uur van 19 tot 20u. Of drink een kopje thee met me tijdens het Open thee uur op dinsdag, donderdag of zaterdag van 16 tot 17u en ontdek vrijblijvend hoe ik ben. 

Je eigen kwaliteiten beter benutten en voelbaar meer contact met je hart? Kamerlezing bij je thuis, kristalsetje of werkkristal op maat? Vragen of reageren?

Mail naar: andy@insenzo.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Skriebels onderzoeken pijn... [24]: balans & pijn. Hoe pijnlijk is jouw evenwicht?

Balans Balans is. Punt. Balans is de grote poel waarin een heel universum zijn gang gaat. Niets brengt balans uit balans. In balans is alles...