vrijdag 26 februari 2021

Skriebels en het vreemde ABC [20]: slecht slapen

S.

Slecht slapen | slapeloosheid: dit ontstaat wanneer jouw energie onevenwichtig wordt aangeproken door een te eenzijdige nadruk op je hoofd, waardoor geest en lichaam niet goed op elkaar aansluiten qua slaaptiming. Je geest kan geprikkeld zijn terwijl je lichaam moe is. Of andersom: geestelijk vermoeid en lichamelijk nog fit. De sleutel is in alle gevallen een beter contact met je lichaam en daardoor met je grenzen, zodat meer evenwicht een kans krijgt.

Mensen die weinig lichamelijke inspanning verrichten en veel denken zijn vatbaar voor minder goed slapen. Je belast je hoofd teveel en je lijf te weinig. Lichamelijk ben je niet moe, maar geestelijk wel. Je wilt wel slapen, maar je lichaam kan daar onvoldoende in mee. Werk je veel zittend achter een beeldscherm dan behoor je al tot de groep die hier last van kunnen krijgen. Meer wandelen en fietsen in de buitenlucht zal al meer voor je doen.

Slapeloosheid is ook aan de orde wanneer mensen hooggevoelig zijn en moeilijk contact kunnen maken hun lichaam, omdat ze dan met iets in aanraking komen, waar ze liever niet mee in contact zijn. Liever niet voelen, terwijl ze juist heel goed kunnen voelen. Dat ondermijnt je zelfvertrouwen, waardoor je nog meer in de controle van je denken schiet. Anders met je gevoeligheid omgaan is onderdeel van de oplossing door een beter zicht op de invloeden, die door jou ongemerkt gefilterd worden in positief en negatief. 

Ook een eenzijdige focus op spiritualiteit zonder gedegen verbinding met de wensen en beperkingen van je lijf, rolt een rode loper uit voor slecht slapen. En niet alleen daarvoor, ook andere fysieke problemen liggen dan op de loer. Je bent er wel, maar niet echt thuis. Dan zullen krakers dankbaar gebruik maken van de vacante ruimte. Beter contact met jouw realiteit en het beeld dat je van de realiteit hebt, is deel van de oplossing.

Ook ongezondheid in de vorm van een slechte fysieke gezondheid, ongezonde voeding of ongezonde slaap- en leefroutine werkt slecht slapen in de hand. Ingeslopen onlogica die in jouw ogen logisch is, maar die door de mand valt wanneer we gaan kijken door een neutrale bril. Zelf kun je niet objectief observeren, omdat je nu eenmaal de sterkhouder bent van je aangewende patroon.

Ook invloeden die spelen in en om je huis kunnen jouw slaap ondermijnen. Denk aan electro-straling, aardstralen, ondergrondse waterlopen of andere energievelden die verstorend kunnen werken op je rust en hinderlijke bronnen vol spanning zijn. Ook daar zijn oplossingen voor, die variëren van een kristal dat op individuele schaal rust brengt tot kristallen die alle invloeden met elkaar laten samenwerken in een coherente energiestroom. Deze integrale aanpak bied ik aan in nauwe samenspraak met Eric Bucks. Het gaat hierbij om grotere kristallen met blijvende werking en gunstige invloed op alle betrokkenen.

Het kristal

Deze Sneeuwkwarts met toermalijn brengt je in contact met een aangename loomheid die in slaap vallen makkelijker maakt. Zet deze steen naast je bed en neem hem in je hand voordat je gaat slapen. Ook wanneer de slaap niet onmiddellijk komt, is deze steen in je handen nemen een bron van rust. Tastbare hulp voor een fijnere nacht.

sneeuwkwarts met toermalijn


Kristalsetjes die een rol spelen bij beter slapen.

Een kristalsetje bestaat uit 3 steentjes die met elkaar samenwerken. Afhankelijk van jouw nadruk, die bepalend is voor het aandachtgebied waar een setje verlichting gaat brengen, kan een kristalsetje gedurende 2-3 maanden meewerken aan beter slapen. Je legt het setje onder je kussen voor een juiste werking.

Drukbevrijders met gunstige werking op slapeloosheid


Slaapherstel plan

Beter slapen is niet alleen een zaak van kristallen. Als jouw routine je slaap tegenwerkt of invloeden van buiten zand in jouw slaap strooien, is meer nodig. Dat kan uiteenlopen van muziek ipv ASMR-video's. Kristallen ipv medicijnen. Inzicht ipv oplossen wat je zelf onbedoeld veroorzaakt. Kristalwater voor meer contact met je lichaam. Er zijn de nodige opties die we in stelling kunnen brengen. Een slaapanalyse kan daarvoor het gewenste middel zijn als eerste stap naar een integrale aanpak. Informeer hiernaar bij mij.


Voor nu

dank voor het lezen, Andy, kristalmentor

www.insenzo.com | Klein-Haasdal 88, 6333 AL Schimmert

Zelf dit kristal ervaren of nieuwsgierig naar kristallen? Elke woensdagavond is Open kristal uur. Of kom naar het Open thee uur en drink een kopje thee met me. Of kies voor een kristalafspraak. Je eigen kwaliteiten beter benutten en voelbaar meer contact met je hart? Kamerlezing bij je thuis, kristalsetje of werkkristal op maat? Vragen over een onderwerp?

Mail naar: andy@insenzo.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Skriebels onderzoeken pijn... [24]: balans & pijn. Hoe pijnlijk is jouw evenwicht?

Balans Balans is. Punt. Balans is de grote poel waarin een heel universum zijn gang gaat. Niets brengt balans uit balans. In balans is alles...