vrijdag 8 januari 2021

Skriebels en het vreemde ABC [13]: chakra 2 | vertrouwen

C.

Chakra's

Chakra 2 | sacraalchakra: Svadhishthana in het sanskriet. Een hele mond vol. Ook dit is een aarde chakra. Hoogst noodzakelijk om eerlijk met de realiteit te kunnen werken door eerlijk te voelen. Elke bijkleuring vanuit jouw overtuigingspakket, hoe miniem ook, heeft grote gevolgen voor het vrijlaten en verwerken van deze stroom door je heen.

De positie van dit chakra is je onderbuik, de regio onder de navel. Een plek waar we lichamelijk gezien heel kwetsbaar zijn. Het is dus niet zo vreemd dat de kern van dit energie-doorgeefluik draait om vertrouwen. 

Vertrouwen in jouw vermogen om te voelen en dat wat jij voelt puur jouw energie is die jou een bepaalde invloed laat voelen, ongeacht van binnen of van buiten. Jouw vermogen om energie te voelen, is als een radio die elke zender kan ontvangen, zonder dat signaal in zich te dragen. Het chakra nodigt je uit om de ontvangst van trillingen door jouw energie te nemen zoals het is op dit moment. Zonder meteen aan de afstemschaal te draaien, omdat de kwaliteit van dit signaal jou niet bevalt. De hele afstemschaal leren gebruiken is volledig vrij zijn in je voelen.

Dit chakra maakt je bewust dat alles wat jij voelt, jouw energie is die zo sensitief is dat het direct een trilling kan nabootsen van iets in contact met jou, maar nooit die vreemde energie is. Het voelt alleen maar vreemd. Een wezenlijk onderscheid. 

Toestaan dat het jouw eigen energie is, die jou een voelbare vertaling geeft van invloeden die jouw veld beroeren, vergroot het vertrouwen in de werking van jouw energie en stuwt het vermogen om jouw energie steeds vrijer te gebruiken. Om al die vreemde invloeden die er zijn om te zetten in toenemende energie. Dat besef opent de deur, opent het chakra om te durven voelen zoals het is, zoals jouw energie zich in jou openbaart. 

Voelen brengt je in contact met jouw patroon van goed en fout, met jouw neiging om te splitsen, met ingebakken automatismen en reflexen. Hoe minder zelfgecensureerd dit signaal door je heen kan stromen, hoe meer het jou helpt om conditionering op te merken en te ontwarren. 

Vrijer voelen helpt je ontdekken dat jouw vermogen om te voelen de moeite waard en van toegevoegde waarde is. Het openbaart een wereld in het subtiele op uitdijende schaal. Dat werkt verrijkend. Dat maakt zachter, ontvankelijker, nieuwsgieriger.

Problemen met dit chakra leiden tot een behoefte aan meer controle, verharding, bescherming of verwijdering. In het vrijstromende energiesysteem van de aarde, dat de drijfkracht voor alle leven is, is bescherming of controle een illusie. Het geeft een vals gevoel van goed bezig zijn, terwijl het fijne gevoel dat graag een kans wil krijgen door je eigen handelen geen kans maakt. Een vicieuze cirkel die begint en eindigt met voelen. 

Overgave en meestromen in de energie die jou van nature beschermt door een goed gebruik ervan, maakt bescherming overbodig. De noodzaak tot bescherming ontstaat juist wanneer dat gebruik door een idee vervormd is.

Het kristal 

Deze Naaldbergkristal geeft het vertrouwen in je voelen weer de ruimte. Het laat je ervaren dat durven voelen de weg opent naar je hart. Het helpt je om te werken met je kwetsbaarheid in plaats van te reageren vanuit kwetsbaarheid. Kwetsbaar reageren is je laten vangen door emoties die ontstaan door jouw idee van positief en negatief, dat jij kort door de bocht vertaalt met goed en fout.


Begrippenlijst

• Voelen: het volgen van je energie door je lichaam. Niet verwarren met het voelen van emoties.
• Emotie: reacties op een impuls dat wordt aangeraakt door jouw energiestroom.


Voor nu

dank voor het lezen, Andy de kristalmentor

www.insenzo.com | Klein-Haasdal 88, 6333 AL Schimmert

Vragen hierover of zelf een idee voor een onderwerp? Verbaasd staan over jezelf tijdens een mentorsessie in mijn ervaringrijke kristalkamer of liever online begeleiding? Kamerlezing bij je thuis, kristalsetje of werkkristal op maat? 

Mail naar: andy@insenzo.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Skriebels en het vreemde ABC [15]: chakra 4 | liefde

C. Chakra's Chakra 4 | hartchakra:  Anahata in het sanskriet. Locatie ter hoogte van je borstbeen. Niet te verwarren met je fysieke hart...