maandag 4 januari 2021

Skriebels en het vreemde ABC [11]: constante

Na een korte omtrekking naar de D en weer naar de B, zijn we nu toch eindelijk bij het centrum van deze beweging, de C. Hiermee is het ABC een feit zonder af te zijn. Of af te worden. Er zullen nog heel wat letters volgen met dito zaken die zich achter deze letters zullen scharen. Nieuwe lettercentra zullen het licht zien omringd door nieuwe woordconstellaties. Als planeten rond de zon. Maar klaar zal het nooit zijn. Je begint telkens weer opnieuw. En opnieuw. En opnieuw.

C.

Constante: heel jouw leven, ben jij de constante. Jaren komen en gaan, mensen komen en gaan, het leven komt en gaat. Je lichaam verandert, alles om je heen verandert, is constant in beweging, maar jij blijft onveranderlijk in het oog van jouw bestaan. Jij bent de rots in jouw branding. Alleen jij. Niemand is meer getuige van jouw wedervaren dan jouw eigen aanwezigheid in dit leven, in dit moment. Telkens weer. Een eindeloze herhaling, zoals alles een herhalende reeks is. Een onophoudelijke kringloop waarin we allemaal meedraaien. Die ons de bewustwording schenkt van dit draaien.

Met het aanbreken van een nieuw jaar, net zoals de dag opnieuw aanbreekt, en een nieuw moment ontspint in een constante lijn vanuit jou, is het zinvol om contact te maken met die constante in jou. Jij bent het begin van elke lijn. Dat punt is waar het om draait. De lijn alleen een logisch gevolg. Een lijn die afbuigt naar de cirkel en terugkomt naar dit punt. Elk moment kun je contact maken met dat punt in jou dat lijnen vormt die hun oorsprong vinden in jou. Om de kwaliteit van dat punt eerlijk te beschouwen. Om de lijn nog fijner te laten rondlopen.

Het kristal

Deze rookkwarts fungeert als contactmaker met de constante in jou. Dit moment is net als jij een constante. Net als kristallen een constante zijn, omdat de trilling van ervan onveranderlijk is. Met een constante kun je werken. Dat kun je beter leren gebruiken. Het volgende moment is buiten bereik, maar wordt wel in dit moment gevormd. Net als het vorige moment dat steeds verder weg glijdt van jouw vermogen om ook maar iets te veranderen. 

Dit moment is de wieg van elk moment dat was en zal zijn. De constante in jou, de constante die jij bent, is de ruggengraat van jouw leven. Het contact met jouw constante in dit moment geeft prijs hoe jij in dit leven staat. Het is de enige graadmeter die ertoe doet. Reageer je consequent op eerdere of aanstaande momenten die notabene voortvloeien uit jouw eigen bron, of neem je de rust om dit moment goed te gebruiken en de kwaliteit van jouw bron nader te beschouwen. Dit kristal helpt je daarbij.

Vanuit welke constante werk jij? Vanuit de pijn van het missen van erkenning, de pijn van jezelf niet zien staan of de pijn van geen contact kunnen maken met wie je echt bent? Als je genoeg hebt van je eigen pijn, dan ben je meer dan welkom om hier met jezelf aan de slag te gaan.

Om los te komen van de aantrekkingskracht van het oude, heb je stuwkracht nodig: voldoende afzetkracht om jezelf in een baan te brengen die fijner voor je werkt. Kristallen geven jouw vermogen de kans om dat te verwezenlijken door het aanraken van een diep in jou gewortelde stabiele constante die van binnenuit groeit naar de wereld zoals jij die vertaalt en neerzet. Telkens weer opnieuw.Voor nu

dank voor het lezen, Andy de kristalmentor

www.insenzo.com | Klein-Haasdal 88, 6333 AL Schimmert

Vragen hierover of zelf een idee voor een onderwerp? Verbaasd staan over jezelf tijdens een mentorsessie in mijn ervaringrijke kristalkamer of liever online begeleiding? Kamerlezing bij je thuis, kristalsetje of werkkristal op maat? 

Mail naar: andy@insenzo.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Skriebels en het vreemde ABC [15]: chakra 4 | liefde

C. Chakra's Chakra 4 | hartchakra:  Anahata in het sanskriet. Locatie ter hoogte van je borstbeen. Niet te verwarren met je fysieke hart...