donderdag 31 december 2020

Skriebels en het vreemde ABC [10]: ballon

B.

Ballon: energie die niet kan doorstromen, omdat het niet is aangesloten op de wisselwerking met jou, gedraagt zich als een ballon. Hoe meer energie jij ergens in pompt hoe groter de ballon. Stop je met pompen, dan verwelkt de ballon. Die ballon maakt duidelijk waar jij tegenaan loopt, hoe jij erin staat en vanuit welk punt jij werkt. 

Energie stroomt vanuit jouw idee van en naar de selectieve werkelijkheid zoals jij die waarneemt. 

Wat je buiten je waarneemt, is een directe afspiegeling van jouw innerlijk. Ben je verontwaardigd over een grote onrechtvaardigheid om je heen, dan hou jij op innerlijke schaal liefde tegen die in jouw ogen niet het aanzien waard is, wat een daad is van onrechtvaardigheid. Die grote ballon die jouw blikveld domineert, wordt onbewust gevoed door een gebrek aan respect voor jezelf. Hoe groter de verontwaardiging, hoe groter het innerlijk onrecht. Er is werk aan de winkel. Je meet van binnen met 2 maten, een feit dat jij dankzij het oplaten van ballonnen aan jezelf probeert duidelijk te maken.

Die energie die je pompt in het opheffen van de onrechtvaardigheid om je heen, zal in de werkelijkheid geen verschil maken. Het zal ervoor zorgen dat jij al jouw energie verliest, want uiteindelijk zul je de kracht niet meer hebben om die ballon te vullen. Net zolang totdat je de aard van de ballon, die in de kern van jou weggemoffeld zit, onder ogen durft te komen. 

Op dat moment, stroomt de energie weer door het punt waar jij jezelf in de weg zit, aangezien jij door dit contact de wisselwerking herstelt die bestaat tussen buiten en binnen. Deze stap opent de waarde van de ontrechtvaardigheid om je heen, die jou het grootste kado geeft dat er bestaat, een toenemende rechtvaardigheid in jou. En dat is geen ballon, maar energie die vrijer naar buiten stroomt en de wereld om je heen inspireert.

Dat geldt ook voor liefde die je in de ander ziet. Het is jouw liefde die een aspect van jou waar jij geen oog voor hebt, opblaast in de ander. Onbewust raak jij verliefd op een deel van jezelf dat je in al je onwetendheid hebt verward met de ander. Dat ballonnetje vraagt om doorprikken, zodat je weer contact kunt maken met jouw liefde in al zijn verscheidenheid. Het maakt de weg vrij om die liefde te delen met iemand die dat contact met zichzelf ook heeft bestendigd. Wat weer een fijnere wisselwerking oplevert, die overeenkomt met de wisselwerking in jou.

Ook wanneer jouw mond vol is van het hart en ballonnen vol liefde naar buiten stromen, besef je niet dat jouw hart in dat geval niet op jouw tong ligt, omdat jij woorden gebruikt die doordrenkt zijn vanuit jouw idee van liefde. Niet jouw hart maar jouw hoofd is dan aan het woord. Liefde zit in alles en liefde behoeft geen mooie woorden. Het zit in elk woord en elke daad. Dat is vaak moeilijk te verkroppen vanuit jouw idee hoe liefde moet zijn. Je laat dan een mooie ballon op, vanuit een minder mooi idee dat liefde uitsluit. Het is dit idee waardoor jij liefde mist in de wereld om je heen. Maar in werkelijkheid mis je deze liefde in jezelf. Ook die ballon maakt je wijzer wanneer je beter durft te kijken.

Het kristal

Deze Coelestien versterkt je helderheid en helpt je om jouw ballonnen te doorzien. Het toont jou hun ware innerlijk gezicht. Hierdoor kan jouw energie fijner de link leggen en beter wisselwerken met je hart. Dit kristal geeft jouw liefde in al zijn facetten de ruimte. Het maakt de weg vrij vanuit je hart.


Voor nu

dank voor het lezen, Andy de kristalmentor

www.insenzo.com | Klein-Haasdal 88, 6333 AL Schimmert

Vragen hierover of zelf een idee voor een onderwerp? Verbaasd staan over jezelf tijdens een mentorsessie in mijn ervaringrijke kristalkamer of liever online begeleiding? Kamerlezing bij je thuis, kristalsetje of werkkristal op maat? 

Mail naar: andy@insenzo.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Skriebels en het vreemde ABC [15]: chakra 4 | liefde

C. Chakra's Chakra 4 | hartchakra:  Anahata in het sanskriet. Locatie ter hoogte van je borstbeen. Niet te verwarren met je fysieke hart...