woensdag 23 december 2020

Skriebels en het vreemde ABC [6]: donker in licht

D.

Donker

Daar waar de winter zijn aanvang neemt en de koude sterker wordt, groeit het licht naar nieuwe rijkdom en laat de nacht zijn diepste donker varen. Dat inspireerde mij tot deze tektst.

Zwaar drukt de nacht
op de ochtend.
Het donker lijkt eindeloos,
wil blijven.

Het licht komt.

Altijd.

Zwaar drukt het licht
het donker in de nacht.

Telkens weer
Onvermijdelijk.

Geen enkel licht kan
het donker verdrijven.
Het is juist het licht
dat het donker laat schijnen


In het donker zijn, is je door het licht omringd weten. Wat wij als nacht zien of afwezigheid van licht, is in feite een diepe schaduw in het licht. Die zekerheid kun je leren gebruiken ten goede van jezelf en alle mensen om je heen waar jouw aanwezigheid het verschil maakt. Iedereen heeft licht en donker in zich, het gevolg van het sterke licht dat in je brandt en haar eigen schaduw werpt. Die schaduw laat zich nooit afwerpen. Net zomin als positief zonder negatief kan. Schaduw zorgt voor het ontkiemen van leven, zorgt voor rust, zorgt voor reflectie. Schaduw is de rem die het licht temt op het juiste moment. Het is handiger om de kwaliteiten die met schaduw verbonden zijn, zinvoller in te zetten met het oog op een fijnere balans.

Het kristal

Bij de rondgang door de kristalkamer stuitte mijn hand op dit kristal. Deze bergkristal met fluoriet en pyriet herbergt de trilling van donker in licht. Een steen die bij nadere beschouwing ook 2 kanten heeft, elk met zijn eigen verschillende kwaliteiten.



Dit kristal helpt jou om contact te maken met de 2 kanten in jou die van nature zorgdragen voor jouw balans. Aan de ene kant voel je de schaduw die onbewust over jouw hart ligt, veroorzaakt door jouw dominante stelsel van voorkeuren en afkeuren. Aan de andere kant voel je het licht onder deze schaduw, zodat jouw licht weer een kans krijgt en jouw stelsel kan transformeren van dominant naar dienend. Dankzij dit kristal krijgt jouw liefde weer de ruimte om te stralen. Inzicht in dit stuk is zeker geen overbodige luxe.

Een muziektip bij deze Skriebel over donker en licht:
Vangelis - Light and shadow, afkomstig uit de film 1492: Conquest of paradise.

Voor nu

dank voor het lezen, Andy de kristalmentor

www.insenzo.com | Klein-Haasdal 88, 6333 AL Schimmert

Vragen hierover of zelf een idee voor een onderwerp? Verbaasd staan over jezelf tijdens een mentorsessie in mijn ervaringrijke kristalkamer of liever online begeleiding? Kamerlezing bij je thuis, kristalsetje of werkkristal op maat? 

Mail naar: andy@insenzo.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Skriebels kijken anders... [25]: Liefde die pijn doet

 Liefde doet pijn, zoals wij ermee omgaan. Dat kan anders. Wanneer je liefde voelt die groot is, voel je automatisch ook een evengrote angst...