donderdag 24 december 2020

Skriebels en het vreemde ABC [7]: discipline

D.

Discipline: de sleutel tot een vervullend leven, de olie die jouw bestaan fijner laat draaien. Discipline beweegt in het domein van de lange termijn, is de sparringspartner van doen. Tegenhanger van discipline is jouw denken, dat de controle heeft over de korte termijn en het trainingsmaatje is van het idee, de illusie. Iets doen voor jezelf vraagt discipline, niets doen voor jezelf vraagt discipline. Daar hoort een kanttekening bij. Met je stroom meegaan kost energie maar doet meer vanwege het meewerk-effect. Tegen je stroom ingaan kost aanhoudend energie maar doet minder, omdat het effect stopt zodra je stopt met energie erin steken.

Niet luisteren naar jezelf of niet doen wat goed voor je is, is een momentopname dat je eindeloos kunt herhalen en waarvoor elke rechtvaardiging te vinden is binnen jouw denken. Om dat vol te houden dwars tegen je eigen stroom in, daarvoor is veel discipline nodig, heel veel discipline. Jouw energie- en overtuigingpomp moet steeds harder draaien, terwijl jouw realiteit steeds stroever gaat, totdat je vast loopt in een idee dat niet werkt. Dat op zichzelf is een ontdekking dat voor je werkt als je de boel durft te draaien. Want als ervaren tegendraaier heb je raar maar waar een enorm voordeel in jouw bagage: het meesterschap in discipline.

Dat vermogen aan discipline kun je anders inzetten. Dat vraagt discipline en het vraagt geduld, want het duurt een tijd voordat je je werkelijke draai gevonden hebt. Gewenning vraagt volhouden, ontwenning vraagt volhouden. Een steentje in je rug is daarbij van harte welkom, want als jij jezelf hebt laten wennen aan het idee dat niet naar jezelf luisteren in jouw ogen het goede is, dan voelt naar jezelf luisteren niet als het goede. Deze weerstand die je ervaart, is vals en mag je negeren, want die weerstand komt voort uit jouw oude omgedraaide wereld. De trilling van een ondersteunend werkkristal houdt je op koers. Wat je ook denkt. Of denkt te voelen. Totdat jouw nieuwe wereld ook echt weer als van jou voelt en vertrouwd is.

Het duurt dus even voordat jouw gevoel weer lekker meedraait met de stroom die jou al die tijd al meeneemt.

Het kristal

Deze Shiva lingam met opvallende boomtekening is een kristalsteun in je rug. Het helpt je wortelen in de realiteit zodat je kunt doen wat goed voor je is, ook al sputtert je denken tegen met alle weerstand die het weet op te roepen. Het versterkt het contact met je aarde, jouw lichaam. zodat je beter in de gaten hebt wat de gevolgen zijn van je doen. Het geeft je discipline de nodige grond om goed voor jezelf te zorgen en de stappen te zetten die nodig zijn.

Shiva lingam


Voor nu

dank voor het lezen, Andy de kristalmentor

www.insenzo.com | Klein-Haasdal 88, 6333 AL Schimmert

Vragen hierover of zelf een idee voor een onderwerp? Verbaasd staan over jezelf tijdens een mentorsessie in mijn ervaringrijke kristalkamer of liever online begeleiding? Kamerlezing bij je thuis, kristalsetje of werkkristal op maat? 

Mail naar: andy@insenzo.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Skriebels kijken anders... [25]: Liefde die pijn doet

 Liefde doet pijn, zoals wij ermee omgaan. Dat kan anders. Wanneer je liefde voelt die groot is, voel je automatisch ook een evengrote angst...