dinsdag 13 oktober 2020

Skriebels onderzoeken onvrede.

Alles is de uitkomst van iets anders, iets komt altijd ergens eerder vandaan. Wat nu zichtbaar is, is de schuimkop op een langere golf die zo klein begon, dat het te klein was om op te vallen. 

Dit moment gunt jou een blik in de uitkomst van een optelsom van factoren die ongemerkt al langer wortelen in een voorbijgaande stroom van handelingen, ideeën en omstandigheden. Je kunt niet teruggaan, want dat is geen reële mogelijkheid, ook al denk je van wel. In gedachten kun je terug, maar in werkelijkheid niet. 

Maar voelen dat wat zich nu aandient deel uitmaakt van iets veel groters, dat je simpelweg gemist hebt, terwijl het er was, zorgt ervoor dat je contact kunt maken met die ruimte die om dit moment speelt. Het stelt je in staat om ook eens onder water te kijken naar de kwaliteit van jouw doen en laten. Want wat nu boven water is, was al die tijd al onder water. Het geeft je de kans om eenvoudig vast te stellen of wat jij wilt, ook werkelijk is wat jij doet. Want misschien doe je onbewust wel precies het tegenovergestelde.

Voelen dat er meer is dan jij kunt zien, is contact maken met het vermogen dat ons in staat stelt om verschillen te voelen. Dat vermogen is beperkt, want je kunt nooit alles voelen. Maar hoe meer contrasten jij kunt waarnemen, hoe vollediger jouw vermogen zal zijn om waar te nemen, hoe vollediger het beeld zal zijn dat jij ziet, maar het beeld zal nooit volledig zijn. Er zal altijd sprake zijn van onmacht, van onzekerheid, van onvolledigheid, omdat alles buiten je een voortdurende beweging is waar jij maar een hele beperkte invloed op hebt en maar een klein gedeelte van kunt zien. Zelfs in deze tijd van alom camera's en live verbindingen is dat onbegonnen werk. Binnen in jou is dat een ander verhaal. Daar ligt een kans op volledigheid, die je om je heen nooit kunt realiseren.

Niets staat los van elkaar, ook al lijkt dat wel zo. Wat betekent dat nu concreet. De boosheid of teleurstelling die je voelt in dit moment, komt ergens anders vandaan, is een reactie op iets dat al eerder gaande is in een onbewuste hoek. Is iets dat ergens anders in je lichaam zijn bron heeft. Contact met die boosheid, stelt je tegelijk in staat om contact te maken met de stroom die er doorheen loopt, die meehielp om die boosheid naar jouw bewustzijn te brengen. Het helpt je zien dat je iets aan het doen bent, vanuit een onzichtbare boosheid die zichtbare boosheid tot gevolg heeft. Dat laat jouw boosheid meer ademen, geeft het meer ruimte. Boosheid staat niet op zichzelf, is niet de bron, maar het signaal dat jij je bron, jouw energie, boos gebruikt. Jouw stroom wordt gestuwd door een onvrede, die al die tijd al aan jouw aandacht ontglipt. Tot nu, want dit is een kans die je kunt aangrijpen om jouw bewustzijn bij te spijkeren. De ander maakt jou niet boos, de ander helpt je om jouw onvrede te voelen. Jouw energie stelt jou in staat om die onvrede te voelen. Dat is een ander gevoel. Wat je voelt, is niet iets van de ander, maar van jou. Is jouw energie aan het werk. Het maakt je begripvoller. Dat scheelt een hoop conflict.

Hoe eerder jij het signaal oppikt van wat jij onbewust met jouw stroom doet, hoe bewuster jij met je energie kunt omgaan. Kristallen zijn in staat om die hele kleine signalen zo te versterken, dat jij sneller in de gaten hebt wat je aan het doen bent. Zodat je kunt bijstellen waar dat nodig is. Dan hoeft iets niet eerst tot grotere proporties uit te groeien om jou bewust te maken. Kristallen helpen je om te wennen aan een gevoel waar jij moeite mee hebt, maar wel van jou is. Je leert jouw gevoel verwelkomen als een boodschapper die jou ook een ongemakkelijke boodschap kan brengen. Dat toestaan verrijkt jouw energie. Het schenkt jou de vrijheid om alles te voelen wat er is, zonder je daardoor van je stuk te laten brengen. Die vrijheid gun ik jou van harte.

Het kristal dat ik heb uitgezocht bij dit thema over onvrede, is een groene Apofylliet. Deze helpt je om de onvrede in jou te onderkennen en stap voor stap te waarderen als informatie waar je wat aan hebt. Het geeft je de kans om de uitkomst van jouw handel en wandel tegen het licht te houden, zodat je het anders aan kunt pakken. 


Voor nu

dank voor het lezen, Andy de kristalmentor

www.insenzo.com | Klein-Haasdal 88, 6333 AL Schimmert

Vragen hierover of zelf een idee voor een onderwerp? Verbaasd staan over jezelf tijdens een mentorsessie in mijn ervaringrijke kristalkamer of liever online begeleiding? Kamerlezing bij je thuis, kristalsetje of werkkristal op maat? 

Mail naar: andy@insenzo.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Skriebels kijken anders... [25]: Liefde die pijn doet

 Liefde doet pijn, zoals wij ermee omgaan. Dat kan anders. Wanneer je liefde voelt die groot is, voel je automatisch ook een evengrote angst...