donderdag 15 oktober 2020

Skriebels en het vreemde ABC [2]: aandacht

 A.

Aandacht: aandacht is een rode draad wanneer je aan de slag gaat met jezelf. Aandacht heb je nodig om te zien wat je doet en wat jouw doen werkelijk voor jou doet. De logica van je handelen valt op zijn plaats door aandacht.

Aandacht in dit verband staat voor contact maken met je energie. Contact maken met je lijf en toestaan wat jou daarin opvalt. Stroomt je energie harder in contact met iemand of stroomt het minder. Voel je weerstand, voel je geen weerstand. Nuttige informatie die jou helpt om slimmer met je energie om te springen. Om grenzen in je voordeel te gebruiken. 

Aandacht is stilstaan bij het feit dat zo buiten zo binnen is. Jij kijkt, jij voelt, jij denkt. Wat jij om je heen ziet, wat jou allemaal opvalt, wat jij daarvan vindt, geeft een inkijk in jouw binnenwereld. Het zegt altijd iets over jou.

Aandacht betekent ook verder kijken dan je neus lang is. Je niet laten vangen door het eerste de beste dat jou opvalt. Dat eerste signaal is een uitnodiging om verder te kijken en dieper in contact te gaan. Om dat aspect in jou nader uit te vogelen. Dat is niet altijd even makkelijk.

Vandaar dat ik graag werkkristallen inzet om dat contact sneller tot stand te brengen zonder te verkrampen. Ook wanneer je daar even geen zin in hebt. Aandacht is zinvol, elk moment. Aandacht is de basis om verder te komen op een weg die de richting volgt van jouw hart.

Het kristal

Een rondgang door de kristalkamer bracht me bij deze naaldbergkristal die meer facetten in zich herbergt dan op het eerste gezicht zichtbaar. Net als jij.

Het kristal stimuleert de aandacht en het contact met je lichaam. Het helpt om jezelf dieper te doorgronden en je energie optimaler te gebruiken. Het laat aan jou de volledigheid in jou voelen, van top tot teen. Een weldaad om te ervaren.

Naaldbergkristal



Voor nu

dank voor het lezen, Andy de kristalmentor

www.insenzo.com | Klein-Haasdal 88, 6333 AL Schimmert

Vragen hierover of zelf een idee voor een onderwerp? Verbaasd staan over jezelf tijdens een mentorsessie in mijn ervaringrijke kristalkamer of liever online begeleiding? Kamerlezing bij je thuis, kristalsetje of werkkristal op maat? 

Mail naar: andy@insenzo.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Skriebels kijken anders... [25]: Liefde die pijn doet

 Liefde doet pijn, zoals wij ermee omgaan. Dat kan anders. Wanneer je liefde voelt die groot is, voel je automatisch ook een evengrote angst...