woensdag 24 februari 2021

Skriebels en het vreemde ABC [18]: chakra 7 | kruinchakra

C

Chakra's

Chakra 7 | kruinchakra: Sahasrara in het sanskriet. Locatie bovenkant hoofd. Element vuur. Oneindige bron van vuur dat ideeën voedt. Ook meteen het nadeel van dit chakra. In gedachten is alles mogelijk, maar elke gedachte werpt ook een schaduw over de realiteit, duwt het opzij, maakt wat er is net iets minder. Het is een hele uitdaging om in de realiteit te blijven, terwijl gedachten jou uit diezelfde realiteit lokken of verlokken om die realiteit anders te zien of zelfs te veranderen naar een beeld dat je liever hebt.

Het kruinchakra is de bakermat van fantasie en tegelijk ook een toren van babel die voor tweedracht zorgt. Balans is nuttig. De balans om de invloed van een gedachte te volgen naar zijn uitwerking op je lichaam. Dat vraagt om begrip en geduld. 

Een fijn werkend kruinchakra is een oase van gelijkmoedigheid. Het nieuwe is net zoveel waard als het oude. Het nu net zoveel waard als daareven of zometeen. Met als verschil dat contact met het nu reëel is en al het andere, ongeacht hoe ver buiten bereik, niet-reëel is. Mooi verbeeld in de scene waarin Indiana Jones in The last crusade zijn kruistocht naar de heilige graal op het allerlaatste moment laat schieten om niet zijn eigen leven, de werkelijke heilige graal, op te geven. Dat doet hij wel met hulp. In dit geval van zijn vader. 

Hulp is handig. We staren ons gauw blind op het licht dat daagt, waardoor we ons eigen licht over het hoofd zien, het licht dat in ons zit. Elk moment van ons leven. 

Het is belangrijk om te weten dat een idee alleen werkelijk kan zijn, wanneer wij het leven schenken, waardoor het sterft als idee om geboren te worden als realiteit. Het doen, het eigen maken is de ultieme lakmoesproef voor elk idee.

Het kristal

Deze Ammoliet laat jouw kruinchakra fijner samenwerken met je hart. Het voelen van de lijn naar je hart maakt dat je je minder laat vangen door de kracht van het idee, maar eerder de waarde van jouw hart vooropstelt. Het zet je met 2 benen op grond waardoor jouw kruin gelijkwaardig tegenspel krijgt. Het remt je enthousiasme op gezonde wijze, waardoor jij in beeld blijft als verantwoordelijke en beslissende factor. Het zet de wereld om je heen op overzichtelijke afstand waardoor je een fijnere afweging kunt maken in het licht van jou. Het laat jou de ruimte in het nu. De ruimte die er altijd is.

Ammoliet bevordert een fijnere samenwerking tussen instromende ideeën en de verlangens van je hart.


Voor nu

dank voor het lezen, Andy, kristalmentor

www.insenzo.com | Klein-Haasdal 88, 6333 AL Schimmert

Zelf dit kristal ervaren of nieuwsgierig naar kristallen? Elke woensdagavond is Open kristal uur. Of kom naar het Open thee uur en drink een kopje thee met me. Of kies voor een kristalafspraak. Je eigen kwaliteiten beter benutten en voelbaar meer contact met je hart? Kamerlezing bij je thuis, kristalsetje of werkkristal op maat? Vragen over een onderwerp?

Mail naar: andy@insenzo.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Skriebels onderzoeken pijn... [24]: balans & pijn. Hoe pijnlijk is jouw evenwicht?

Balans Balans is. Punt. Balans is de grote poel waarin een heel universum zijn gang gaat. Niets brengt balans uit balans. In balans is alles...