woensdag 27 januari 2021

Skriebels en het vreemde ABC [16]: chakra 5 | keel

C.

Chakra's

Chakra 5 | keelchakra: Vishuddi in het sanskriet. Luchtchakra. Directe maatjes met het hartchakra. Het keelchakra draait rondom jouw vermogen om je uit te drukken. In woorden of doen en laten. Het regelt de stroom van jouw communicatie en creativeit.

Je kunt op 2 manieren je keelchakra aansturen. Van bovenaf: een idee gaat rechtstreeks en ongefilterd vanuit je hoofd naar buiten. Achter dit idee denk je te staan. Je denkt niet aan consequenties en neemt geen verantwoordelijkheid. Van onderuit: een idee gaat eerst volledig door je heen, maakt contact met jouw basis, doorloopt de toets van je hart en komt dan gegrond naar buiten. Achter dat idee sta je. Je aanvaardt de consequenties van jouw acties en woorden. Je bent eigenaar van wat je doet of zegt. Dus ook aanspreekbaar. Deze manier geeft een eerlijkere weergave van jouw insteek en maakt sneller duidelijk of iets wel of niet werkt. Het is daarom ook sneller voedend, omdat je sneller in de gaten hebt hoe het zit.

Het is het verschil tussen wel of geen zin in en nodig zijn.

Zomaar zeggen wat in je opkomt of klakkeloos doen wat jouw denken je ingeeft vanuit wel of geen zin in hebben, is geen vrijheid, laat staan vrijheid van meningsuiting, maar jezelf voor te gek houden door het idee dat alles mogen doen vrijheid is. Het is vooral geen respect voor jezelf hebben, want de consequenties wijs je af, heb je niet meegenomen, omdat je jezelf niet de kans gegeven hebt om na te gaan of het ook echt nodig is voor jou, om juist dat te doen of te zeggen, waardoor je je onbedoeld bloot stelt aan gevolgen die grote gevolgen voor je kunnen hebben. 

Vanuit respect voor jezelf zou je jezelf dat niet aandoen. Deze manier van gebruiken zal vrij snel tot blokkeren leiden. Of je blokkeert zelf of jouw bewegingsvrijheid wordt geblokkeerd omdat je die duidelijk niet gekoppeld hebt aan verantwoordelijkheid, wat de onmisbare tegenpartner is van vrijheid en een gezonde basis garandeert. Je gedraagt je in feite als onvolwassen. Dus word je niet serieus genomen door je omgeving. Wat weer voer is voor frustratie, totdat je dit durft om te draaien naar je eigen gemis om diepere lagen aan te boren, waar jouw volwassenheid sluimert en wacht op jouw sein om erbij te komen.

Elke verandering in je lichaam, zal uitmonden in je keel. Denk aan een brok in je keel bij emoties. Gaat je energie harder stromen, dan voel je dat in je keel. Net als het hart in je keel bij spanning. Ik noem dat langs start komen. Iets wordt klaargezet voor een nieuwe ronde door de werkelijkheid om jou weer wat wijzer te maken. 

De keel is een belangrijke vertaler, die jou de kans geeft om te laten zien hoe iets voor jou als uniek persoon is. Om jouw inner-ervaring om te zetten naar een uiter-ervaring Die kans ontneem je jezelf door impulsief vanuit idee te handelen. Maar ook impulsief zijn, is een weg naar meer inzicht, alleen gaat die weg gepaard met vallen en opstaan. Aan jou de keuze welke manier echt fijner werkt.

Heb je moeite om uitdrukking te geven aan jezelf. Om te laten zien wie je bent en hoe je erin staat. Een signaal dat je chakra niet lekker draait. Of juist andersom: overschreeuw je jezelf, vraag je voortdurend aandacht, gooi je alles zomaar naar buiten. Ook dat is een signaal van een onevenwichtige chakra-werking. Op dit thema van 2 uitersten bestaan heel veel subtiele variaties. Je zult zelf heus wel in de gaten hebben, hoe jij omgaat met je keelchakra en met name of je met deze omgang tevreden bent.

Het kristal

Deze Sterkristal geode maakt van je keel de spreekbuis van je hart. Het maakt contact met je basis en laat je de ruimte ervaren om in dit moment te zijn en jouw woorden en daden tot uitdrukking te brengen. Het kristal maakt het makkelijker om jouw ideeën naar buiten te brengen. Het geeft je hart een verfijnd werkende luidspreker.

Sterkristal geode


Voor nu

dank voor het lezen, Andy, kristalmentor

www.insenzo.com | Klein-Haasdal 88, 6333 AL Schimmert

Zelf dit kristal ervaren of vragen over kristallen? Reserveer ruimte voor jezelf tijdens het Open kristal uur elke woensdagavond van 19 - 20u. Gratis en vrijblijvend. Verbaasd staan over jezelf tijdens een mentorsessie hier of online? Kamerlezing bij je thuis, kristalsetje of werkkristal op maat? Een idee voor een onderwerp?

Mail naar: andy@insenzo.com



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Skriebels kijken anders... [25]: Liefde die pijn doet

 Liefde doet pijn, zoals wij ermee omgaan. Dat kan anders. Wanneer je liefde voelt die groot is, voel je automatisch ook een evengrote angst...